Nieuws:

 

·     KNHS kampioenschap SWM 2017

Op 1 en 2 september is door de Udense menvereniging in Horst het KNHS kampioenschap SWM 2017 klasse L&M georganiseerd. Ook enkele leden van onze vereniging hebben daar hun beste kant laten zien. Arie Dibbits is Nederlands kampioen geworden in de rubriek enkelspan paard klasse M. Arie van harte gefeliciteerd met het mooie resultaat. Bekijk de foto’s Foto1 , Foto2 , Foto3 , Foto4 , Foto5  De foto’s zijn beschikbaar gesteld door Sandra Sukel waarvoor hartelijk dank.

·     Donderdag 22 juni a.s. gaat de vaardigheid niet door i.v.m. het te warme weer.

·     Begin is gemaakt met aanleg voor terrein verlichting

Zaterdag 6 mei is er een begin gemaakt met de aanleg voor de terrein verlichting. Enkele foto’s zijn aan fotoalbum toegevoegd. Met dank aan de inzet van A. Josemanders machineverhuur en grondwerken uit loosbroek.

·     De eerstvolgende wedstrijd is op zondag 26 maart 2017

Inschrijven kan via mijnknhs.nl Meer informatie zie bij ‘activiteiten’. 

·     De wedstrijd van zondag 15 januari 2017 gaat NIET door

Vanwege de slechte weersvoorspellingen hebben we besloten de wedstrijd af te lassen. Zondag 26 maart 2017 wordt de volgende wedstrijd georganiseerd. Datum volgt z.s.m.

·     Verslag clinic trainen met de hartslagmeter 23 oktober

Afgelopen zondag 23 oktober kwam Suzanne Penn van Equilog ons wegwijs maken in het trainen met de hartslagmeter.

Er waren erg veel geďnteresseerde leden, maar ook van buiten onze vereniging. De dag startte met een kop koffie en thee waarna Suzanne haar interessante verhaal verteld heeft. We hebben weer veel geleerd over conditietraining, het herstel en opbouw van de training en hopen weer op een andere manier aan de slag te kunnen met onze paarden.

Na het theoretisch gedeelte zijn we naar buiten gegaan om in groepjes een verkorte conditie test te rijden. Na de test was er nog mogelijkheid tot vragen stellen en hebben we twee verkorte tests bekeken en besproken.

Voor de foto’s zie de facebookpagina van Psv Parcival Berheze.

·     Verslag bezoek Koninklijke stallen 29 oktober

Om kwart voor 9 was iedereen bij de Mac aanwezig om te vertrekken, dus auto’s verdeeld zodat ze vol zaten. Na anderhalf uur stonden we allemaal bij de ingang van de stallen waar onze ID gecontroleerd werd om binnen te mogen. Gelukkig mochten we allemaal naar binnen.

De stalmeester gaf de rondleiding die begon bij de paarden. Op het moment staan er 32 paarden op stal die verdeeld over 3 gangen staan. 1 gang met de zwarte tuigers, een met de friezen en nog rijpaarden van leden van het Koninklijk huis. Mooie schone stallen met Koninklijke naambordjes. De namen van de paarden worden gegeven door Prinses Beatrix.  Buiten was er een stapmolen, paddock en een buitenbak. Binnen hadden ze ook een rijbak in de stijl van de spaanse rijschool.

Het tuig wat dagelijks gebruikt wordt hing is een kamer, netjes gepoetst en schoon. Het tuig wat voor speciale gelegenheden wordt gebruikt hangt in een aparte kamen die het juiste klimaat en licht heeft om het tuig jaren goed te houden. Veel messing en tierelantijntjes. Zelfs een opgezet paard die gevochten heeft tegen Napoleon.

Als hoogtepunt de koetsen die glimmen waar wij van dromen. De glazen koets die gegeven is door de bevolking was indrukwekkend. Sommige vonden hem geweldig, andere kitsch. Na anderhalf uur was het allemaal gezien en togen we met heel veel hapjes naar de paleistuin achter de stallen. Daar hebben we al het eten op een kleed gezet om lekker te picknicken. Er waren kosten noch moeite gespaard zodat we veel verschillende hapjes konden proeven. Super gedaan iedereen. De buikjes waren al snel vol dus een wandeling door de tuin was wel nodig. Die ligt aan het Paleis Noordeinde, maar daar mochten we niet binnen. Nog even langs de prinsengracht en we hadden de Haagse wandeling volbracht. De laatste hapjes werden nog opgegeten zodat we de rit naar huis makkelijk vol konden houden.

Volgens mij vond iedereen het leuk om het een keer te zien en gezellig om met z’n alle te picknicken. Bedankt voor de belangstelling allemaal.

·     Sponsorborden

Het is mogelijk om de club te sponsoren, in ruil daarvoor mag je een bord plaatsen van je bedrijf op ons terrein. Afmetingen bord: hoogte 600 mm x lengte 2750 mm x breedte 3050 mm. Materiaal: 6 mm Trespa of gelijkwaardig. De paaltjes om het bord tegen te bevestigen zijn op voorraad bij de club. Het bord wordt geplaatst met behulp van Rien van Nistelrooij in overleg met het bestuur. Kosten bedragen 75 euro per jaar (geen BTW). De kosten van het bord zijn voor je eigen rekening, het bord blijft ook ten alle tijden je eigendom.

·     Verslag dressuur/vaardigheid wedstrijd 28 maart 2016

Het was nog even spannend of de wedstrijd wel door kon gaan in verband met het voorspelde onstuimige weer. Maar na rijp beraad en bestudering van de lokale verwachtingen in Heesch is de wedstrijd toch door gegaan. En gelukkig maar. Vele rijders hebben de wind getrotseerd en hebben voor de jury hun proef gereden. Er kon ook alvast een keer geoefend worden met de nieuwe proeven. De vaardigheid was ook druk bezocht en er was de mogelijkheid om 2 hindernissen te rijden. Deze werden op tijd geklokt, verder was het gewoon een extraatje en telde het nergens voor mee. Met dank aan de vele vrijwilligers, rijders en niet te vergeten de dames van de wedstrijdcommissie. Het was weer een topdag.20160328_112108 20160328_112043

·     Succesvol winterkampioenschap dressuur/vaardigheid

De 3 dressuur/vaardigheidswedstrijden verreden in november en december 2015 zijn weer goed verlopen. Ook hebben er weer diverse Parcivalleden mee gedaan en zijn er weer prijzen gewonnen. Complimenten wederom voor de dames van het wedstrijdsecretariaat: Marion en Wilma (zie foto J). Daarnaast dank voor alle hulp die geboden is. Zonder deze vrijwilligers kan er geen wedstrijd georganiseerd worden! We mogen met z’n allen trots zijn op het resultaat en op ons mooie terrein waar vele rijders dankbaar gebruik van gemaakt hebben.

20151206_154816

·     Rit op de Utrechtse heuvelrug

Zondag 18 oktober 2015 zijn we met 5 aanspanningen en één ruiter wezen rijden op de Utrechtse heuvelrug. Een prachtige route door de bossen rondom Leersum met onderweg een picknick.

·     Rabobank clubactie: meld je aan als lid van Rabobank Oss Bernheze, dan kun je in 2017 ook stemmen op onze club!

De Rabobank heeft de manier van sponsoring veranderd, waar we voorheen een vast bedrag voor sponsoring ontvingen wordt nu  de hoogte van het bedrag bepaald  door het aantal stemmen die we krijgen tijdens de Rabobank Clubkas Campagne. De Rabobank Oss Bernheze verdeelt ieder jaar in totaal € 250.000,- via de Rabobank Clubkas Campagne.

Wie mag er stemmen: iedereen die lid is van Rabobank Oss Bernheze (te controleren in internetbankieren “mijn gegevens”). Als je nog geen lid bent kun je lid worden als je een rekening hebt bij de Rabobank Oss Bernheze en minimaal 18 jaar oud bent. Je moet lid worden om mee te kunnen stemmen. Dit is kosteloos!

Je kunt aanmelden als lid  via www.rabobank.nl/ossbernheze of bij de bankwinkels. Met een “en/of “ rekening kun je zelfs alle twee lid worden van de Rabobank.

Mensen die lid zijn, ontvangen ieder jaar een code van de Rabobank waarmee kan worden gestemd. Ieder krijgt 5 stemmen  en mag max. 2 stemmen per vereniging toekennen.

Wij als kleine vereniging  zullen het niet alleen moeten hebben van onze leden maar ook van familie ,vrienden, kennissen, collega’s. Breng deze clubkas actie dus ook bij hun ter sprake  en maak gebruik van facebook en twitter zodat dit mogelijk voor ons ook stemmen oplevert.

·     Nederlandse kampioenschappen SGMW Haaksbergen

Diverse Parcivalleden waren gekwalificeerd voor het NK in Haaksbergen (klasse 2 en 3) in het weekend van 29 en 30 augustus 2015. Wilma Meulendijk heeft een topprestatie geleverd met haar paard Sander en groom Jeroen. Ze zijn Nederlands kampioen geworden klasse 3 enkelspan paard. Van Harte gefeliciteerd!! We zijn als vereniging supertrots op jullie!

In dezelfde klasse behaalde John vd Broek een 4e plaats. Op zaterdag, na de dressuur en vaardigheid stond menteam vd Broek nog 8e. Maar na een supersnelle marathon zijn ze opgeschoven naar een knappe 4e plek. En Arie Dibbits heeft helaas zijn 2e plek op zaterdag niet kunnen behouden, de marathon verliep wat minder.

Christel Schel heeft uiteindelijk een 8e plaats behaald in haar rubriek: enkelspan pony klasse 3. Hans Peters in de rubriek tweespan paard klasse 3 is 10e geworden en Roy vd Velden heeft een 9e plaats behaald.

 IMG_0738 (1) 

·     Joop Gommers goes internationaal

Joop is internationaal gestart in Frankijk, in Le Pin au Haras, eind augustus. In de rubriek enkelspan paard met 12 aanspanningen heeft Joop een keurige 5e plaats neergezet voor Nederland. Daar mag je zeker trots op zijn.

·     Hemelvaartsrit

Verschillende leden zijn gestart voor een mooie rit door onze omgeving. De rit uitgezet door Marion ( en hulptroepen ) had een lengte van ongeveer 27km, met daarin 2 pauze 's waar goed gezorgd werd voor de innerlijke mens. De opdracht was voor iedere aanspanning een magneetdiertje (bijv. een koe, zebra, paard etc.) te vinden en mee te nemen... Helaas door de afleiding van de mooie rit, zijn er toch wat diertjes blijven hangen..

Organisatie bedankt voor de mooie, gezellige en goed georganiseerde rit.

·     Slabroekse paardendagen

In het weekend van 1 t/m 3 mei hadden verschillende van onze leden zich ingeschreven voor de Slabroekse paardendagen te Uden. Voor de klasse 1,2,3 waren het tevens de districtskampioenschappen, De titel districtskampioen betekent dat je je direct gekwalificeerd hebt voor de Nederlandse Kampioenschappen, welke dit jaar in augustus worden verreden in Haaksbergen.

Christel wist voor de tweede keer op rij districtskampioen te worden met Kelly als groom en Olivier voor de wagen in de klasse 3 enkelspan pony. Roy werd voor de 6x op rij kampioen met zijn 4 span pony´s in de klasse 3. Hij werd bijgestaan door Mark en Veerle achterop de wagen. Ons nieuwe lid Arie werd met Dynamo voor de wagen kampioen in de klasse3 enkelspan paard. Hij werd in de dressuur bijgestaan door Fenny en in de marathon stond Mark achterop. Marion werd met Anton voor de wagen en als groom Lindy  reserve kampioen in de klasse 2 enkelspan paard.

Proficiat allemaal en alvast veel succes met de voorbereidingen voor Haaksbergen.

·     Veluwerit 12 oktober 2014

008       002        001

Er hadden zich 5 aanspanningen aangemeld voor de rit, ook zijn op de laatste dag nog 2 wandelaars met pony aangemeld. Dus daarmee zijn we om 10 uur aangereden naar Rheden bij Arnhem.Daar aangekomen kregen we parkeerplaatsen aangewezen en na een bakje koffie hebben we de paarden ingespannen. Het was nog erg mistig in de morgen maar koud was het zeker niet.We hadden wel een route meegenomen maar daar konden we al snel geen wijs uit en alles was nogal slecht aangegeven. Er waren geen bordjes meer te bekennen en reden over de weg door de bossen. Dat was natuurlijk niet de bedoeling. Dus de hele weg weer terug gereden om ergens het bos in te komen. Uiteindelijk gewoon een ruiterroute gevolgd. (nou ja, gewoon….) Matje had nogal problemen met de schuine hellingen dus Toos werd achterop de kar gezet zodat hij zelf kon gaan hangen. Uiteindelijk wel een menroute gevonden maar eerst eten na al dat zoeken.  De picknick werd uitgepakt. Koffie, broodjes, salade’s enz….  Na de pauze hadden we de zon hoog aan de hemel en een leuke route gevonden. Jammer dat we de dames gemist hadden op de pauzeplek. Die hadden achteraf nog alles lekker mee opgegeten. Het was erg gezellig, dus voor herhaling vatbaar.

·     Kantine is op 5 juli 2014 officieel geopendhttp://ts1.mm.bing.net/th?&id=HN.608020687580170387&w=300&h=300&c=0&pid=1.9&rs=0&p=0

Op zaterdag 5 juli hebben we officieel de nieuwe kantine in gebruik genomen. Onder het genot van een goed verzorgde bbq met een drankje hebben we een gezellige avond gehad.  Voor de voetballiefhebbers hing er een scherm zodat de WK voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal gekeken kon worden.

 

 

·     Nieuwe kampioenen SGMW DZM Christel en Roy

Afgelopen weekend zijn verschillende van onze clubleden naar Tilburg afgereist om daar deel te nemen aan de districts kampioenschappen voor DZM. Kampioen worden is een direct ticket naar de NK – SGMW welke in september worden verreden in Wouterswoude Friesland.

Zaterdag na de dressuur was het al spannend, de vaardigheid stond niet gemakkelijk, ballen en tijdsoverschrijding was geen uitzondering.

Zondag startte Christel van een eerste positie, enkelspan pony klasse 2, spannend want de nummer twee `hijgde`in haar nek, een sterke marathon zorgde ervoor dat Christel haar nummer 1 plek kon behouden, KAMPIOEN!!! Jan reed in deze rubriek met zijn jonge pony ook mee, helaas moest hij Christel voor laten

Erik en Tiny startten van respectievelijk een tweede en derde positie in hun klasse enkelspan paard klasse 1, helaas werden in de marathon deze posities overgenomen..

IMG_1714Wilma, Marion en Piet startten in hun klasse enkelspan paard klasse 2 van een derde, vijfde en twaalfde plek. Waarbij Wilma een snelle marathon reed, ze werd eerste in dit onderdeel en kon klimmen tot een tweede plek, RESERVE Kampioen!!

John en Huub startten in de klasse 3 enkelspan paard van een derde en negende plaats, John reed een goede marathon en werd derde van zijn rubriek. Helaas moest Huub een hindernis herstellen waardoor hij niet kon klimmen in het klassement.

In de klasse 3 tweespan paard reed Hans, hij startte van een zesde plek na de dressuur en reed een fijne marathon, waarna hij nog een plaatsje heeft kunnen stijgen in het klassement.

Mark reed met zijn tandem zaterdags een tweede plek welke hij heeft vastgehouden.

Roy en zijn vier race pony´s reden zaterdag een nette dressuur en een foutloze vaardigheid, na een snelle marathon heeft hij zijn nummer 1 plek vast kunnen houden en is dus KAMPIOEN geworden voor de 5e keer op een rij!!!

2014-06-17 19.14.09Proficiat kampioenen en andere  podium beklimmers.

·     Kantine tijdelijk in gebruik geweest als cursuslokaal

Vanuit de KNHS is de cursus parcoursbouwer gegeven door Jeroen Houterman. Daartoe hebben ze ons terrein met kantine gebruikt. De cursusdata waren dinsdag 10 juni, 17 juni, 8 juli en zaterdag 19 juli. De geslaagden: van harte proficiat. En wellicht zien we ze nog eens terug als ze een vaardigheid komen uitzetten op één van onze wedstrijden.

·     Marathon-training van Gerard Leyten op 4 mei 2014

Op zondag 4 mei kwam Gerard Leyten naar ons clubterrein om uitleg te geven over het verkennen van de hindernissen en het rijden van de marathon. De dag begon met een lekker bakske koffie/thee en rond tienen startte Gerard met theorie.

Hoe train je nou eigenlijk voor de marathon. Gerard had diverse tips, o.a. gerichte conditietraining, behendigheid/snelheid. En  op de wedstrijd hoe bouw je je verkenning op? Eerst kijken waar liggen de letters, wat zijn de diverse mogelijke lijnen en als laatste ga je je lijn pas vastleggen. En dan ….. Gas erop J.

Er kwamen enkele aanspanningen op het terrein die begeleid werden door Gerard. Er waren 2 hindernissen (met dank aan Erik) om te rijden. Gerard voorzag de deelnemers van commentaar en tips. Ook voor een broodje werd gezorgd en natuurlijk waren er ook nog wat (sterke) verhalen te vertellen.

Voor een indruk van deze dag hebben we een kort impressiefilmpje gemaakt: filmpje marathontraining

·     Geslaagde Paasrit

Maandag 21 april ( tweede Paasdag) is er door verschillende leden vanonze vereniging deelgenomen aan de paasrit, welke was georganiseerd door Marion. De leden konden vertrekken tussen 10.30 en 11.30.  Een tiental aanspanningen reden er mee. Het vertrek was vanuit ons clubterrein en ging richting Oss, een oversteek over de weg van de toekomst bracht ons in Berghem waar de eerste stop was. De bijrijders hadden voor ieder persoon op de wagen een rauw ei meegekregen, deze moest heel aankomen. De rauwe eieren werden gebaken eieren en deze kon genuttigd worden samen met een kop soep. Na de stop werd er verder gereden richting Herperduin, van daaruit weer richting Schaijk, waar Peter en Marion op de rustplaats ons weer verwenden met een kop koffie, thee of wat fris en lekkere chocoladepaaseieren. Van hieruit zijn we over de nieuwe fietsbrug bij Schaijk weer terug gereden richting het clubterrein. In het totaal hebben de paarden weer een kleine 30 km. In de benen en hebben wij alle mogen genieten van een super goed georganiseerde en mooie rit! Bedankt organisatie!!

 

·     SGMW Rijssen

Op goede vrijdag en paaszaterdag werd er in Rijssen een sgmw georganiseerd. Alleen John heeft aan deze wedstrijd deelgenomen. De dressuur had hij goed gereden, hij reed naar een mooie tweede plaats. In de marathon liep nog niet alles helemaal vlekkeloos, maar met een 4e plaats in dit onderdeel, kon hij toch de tweede plaats, een beker in ontvangst nemen. Proficiat.

·     SGMW Eefde Gorssel en Heukelom

In het weekend van 5/6 april j.l kwamen er verscheidene van onze leden aan start in Gorssel en Heukelom.In Heukelom startten Christel, Jan en Erik. In Gorssel reden Mark, Roy, Hans, Monique, Piet, Marion en Gabriëlle. Marion reed een super dressuurscore van 46,88 en stond na dag 1 op een eerste plaats. Deze plaats heeft ze vast kunnen houden na de marathon! Piet werd tweede achter haar. Roy en Mark gingen ook met een eerste plaats naar huis! Super gedaan hoor! Hans , Monique hebben ook een goede marathon gereden, helaas niet voldoende voor het erepodium. Gabriëlle reed helaas in hindernis 6 verkeerd waardoor haar plaats op het erepodium ook verkeken was…

·     Het is mooi geworden. We mogen trots zijn (10-03).

Voor al degenen die hun steentje hebben bijgedragen aan het opknappen van het clubgebouw: DANK JULLIE WEL. Het resultaat mag er zijn.

          

·     De aanpassingen in de kantine vorderen gestaag (20-02)

Het schilderwerk is een heel eind klaar, de gordijnen gehangen en de keuken wordt nog onder handen genomen, maar ook dat belooft heel mooi te worden. De bar moet nog gerealiseerd worden en als het budget het toe laat nog een nieuwe vloer erin. Er is al veel werk verzet. Gaan we het halen voor de wedstrijd eind maart??

              

·     Mennen in Mokum 26 januari 2014

Afgelopen zondag 5 januari heeft Roy van der Velden zich samen met zijn grooms Mark , Karin en natuurlijk zijn vierspan ponies zich geplaatst voor het evenement Mennen in Mokum. Vorig jaar is de organisatie van Jumping Amsterdam hier mee gestart en hopen zo het mennen weer op de kaart te brengen. Onze kersverse indoorkampioen enkelspan paard Piet Peepers met zijn groom Lies mogen wellicht ook door…. Dat is nog even spannend. Komend weekend wordt de laatste wedstrijd voor deze selectie in Geldrop verreden!

Het District Zuid organiseerd samen met de Udense menvereniging op zondag 26 Januari a.s bij voldoende deelname een busreis naar Mennen in Mokum. Ze willen dan om 15.00 uur vertrekken vanuit Uden bij de Bronkhorstsingel ( Algemene begraafplaats )  De kosten bedragen € 25,00  per persoon , dit is voor het vervoer en voor het entree kaartje. Ook kan je een T-shirt in de kleur van ons district waardoor iedereen weet voor welk district je komt, bestellen, dan komt het totaal op € 29,50. Geef wel even de maat door. Graag  voor 15 januari opgeven bij het secretariaat van de Udense menvereniging . Dit kan per telefoon : 06-20225954 of 0413-264676 Of per email : mpoever@ziggo.nl

We hopen natuurlijk op veel aanmoediging vanuit het district en gaan er een leuke avond van maken.

·     Piet Peepers indoorkampioen district Zuid

Zondag 5 januari 2014 heeft Piet de enkelspan paard rubriek gewonnen tijdens de wedstrijd in Panningen. Hij had zelfs de op één na snelste tijd van de dag, en….. foutloos!! Piet mag zich nu indoorkampioen district Zuid noemen. Op naar Mokum…..??!!

Piet en Lies in actie in Geldrop

·     Winterwedstrijden Parcival succesvol afgesloten

Afgelopen zondag 15 december  is alweer de derde winterwedstrijd van de drie gereden een mooi deelnemers veld met enthousiaste menners.  Vlak ook niet onze vrijwilligers niet uit, want ook op hen mogen we iedere keer weer in grote getale rekenen!! Het weer was ons ook goed gezind, helaas liet het zonnetje een groot deel van de dag op zich wachten en wachten en wachten, dus fris was het wel, maar prima omstandigheden voor de wedstrijd. Een kleine 30 aanspanningen hadden zich ingeschreven,  van enkelspan pony tot tweespan paard en zelfs reed er een vierspan pony’s mee.  De vaardigheid, gebouwd door Arie Dibbits was niet simpel, maar een mooie uitdaging en dus werd er gereden en gestreden. Rond half 5 gingen de  prijswinnaars met mooie punten op het protocol, en lekkere kerststollen naar huis.  Omdat het de laatse wedstrijd van de dressuurcup van PSV Parcival was, waren er ook nog enkele winterkampioenen te feliciteren, Tiny Verstegen, Jeroen Meulendijk, Ton Wijnen en John vd Broek, rijders van onze vereniging werden kampioen in hun klasse, maar ook Ton Vissers en  Adrie van de Loo  kregen een mooie, lekkere kampioenstaart mee naar huis om hun kampioenschap te vieren.Prijswinnaars van harte gefeliciteerd!   De wedstrijdcommissie mag weer terug kijken op een geslaagde dag. Voor de uitslagen www.startlijsten.nl .

·     SGMW Aalten / Breedevoort 2013

In het weekend van 21-22 september zijn een aantal van onze clubleden in Aalten geweest. Met 3 aanspanningen en 4 fans moest het goed komen. En dat is gelukt ook! Lindy behaalde met haar pony Onest in de klasse 1 een eerste plek met maar liefst 11 punten los van de nummer 2. Christel werd nummer twee in de klasse 2 met haar pony Olivier, de marathon reed ze samen met de jarige Marion achterop! Waar hard voor gezongen is in de nacht van zaterdag op zondag en het verder goed gevierd is met chips, bier, hamburgers en taart. John reed met zijn paard Lucky ook naar een tweede plek in de klasse 3. Al met al dus weer een wedstrijd waar de Parcivallers zich van de goede kant hebben laten zien.

·     Hippiade Ermelo 2013

Op zaterdag 14 september 2013 is de hippiade verreden in een regenachtig Ermelo. Wilma Meulendijk trok zich niets aan van de regen en zette 2 keurige dressuurproeven neer in de klasse L met haar paard Sander. Dit werd beloond met een 1e plaats en daarmee werd ze Nederlands kampioen enkelspan paard in de klasse L. Proficiat!!  We hebben er vandaag een lekker borreltje op gedronken bij de fam. Meulendijk! Ook Gabrielle v.d. Broek was succesvol met Adje, zij werd 3e in de klasse ZZ enkelspan pony. Lindy Hanegraaf is ook 3e in de dressuur geworden. In de vaardigheid waren nog meer Parcivallers actief. Aan de start verschenen Marion, Wilma, Lindy, Gabrielle, Mari, Mark en Tiny. De complete uitslagen staan op de KNHS site.

·     Kampioenschap district Zuid 2013

De districtskampioenen en reservekampioenen dressuur e/o vaardigheid 2013

Op zondag 11 augustus is het kampioenschap verreden van het DZM dressuur en vaardigheid. Met 55 deelnemers was het een gevulde dag. Met veel enthousiasme is gestreden voor de kampioenstitels. De vaardigheid was kampioenswaardig: er is geen barrage verreden J. Hopelijk gaat dit op het NK beter. Daartoe krijgen de geselecteerden nog een extra training aangeboden door het district. Deze training vindt plaats op dinsdag 20 augustus op de terreinen van onze vereniging. Klik hier voor de foto’s.

De complete uitslag van het kampioenschap kun je hier inzien. En voor een filmpje van de dag, klik hier.

·     Trainingsdag

Op zondag 28 juli is er weer volop geoefend door de clubleden. De officiële, heel enthousiaste, juryleden Frank en Ans hadden vele bruikbare tips voor de rijders. Er waren 14 aanspanningen in de dressuur waarvan de jongste deelnemer 8 jaar was en de oudste 76 jaar J . Gedurende de dag bleek wel dat iedereen heel enthousiast was over deze aanpak en op veler verzoek zullen we het zeker nog een keer organiseren. De vaardigheid was ook deze keer niet heel makkelijk om te rijden. Het was een uitdagend parcours waar alle rijders hun uiterste best voor moesten doen om de ballen te laten liggen en binnen de tijd te finishen.

Deze training werd door sommigen ook als heel waardevol gezien als voorbereiding op het kampioenschap dressuur/vaardigheid van zondag 11 augustus en voor het NK SGMW in Ysselstein. Ook voor de beginnende wedstrijd/recreatiemenner was er veel te leren.

·       Clubgebouw gesloopt

Het oude clubgebouw wordt vervangen door een grotere kantine. De sloop is achter de rug.

       

 

·       Lange teugelen met Piet Bakker op 21 oktober 2012

In de mensport stond een heel leuk artikel over het trainen aan de lange teugel met Piet Bakker. Hij heeft een clinic gegeven voor onze vereniging.

Zondag 21 oktober 2012 was het dan zo ver. Piet Bakker kwam naar Heesch en het was leuk en leerzaam!! Verschillende paarden en pony’s werden met hun begeleiders in het “zweet”gewerkt. Wat een energie had Piet, vanaf 10.00 tot 15.00 was hij aan een stuk enthousiast met zichtbare verbetering van de paarden.

DSC02930.JPGDSC02917.JPG

Wilma met Siebe en Piet                   Regine met Capriola

·     Gabriëlle vd Broek: Nederlands kampioen dressuur klasse Z 2012

Afgelopen zaterdag 15 september zijn verschillende Parcivallers naar Ermelo afgereisd en dan niet alleen de menners + groom, maar ook supporters! Ondertoeziend oog van Gerrit, Loes, Tiny, Matje en Elly reed Lindy als eerste haar dressuurproeven, waarna Monique, Marion, Gabriëlle en Christel ook aan de beurt waren. Lindy, Marion en Monique kwamen ook nog in de vaardigheid van start. De training welke de afgevaardigden van Zuid van het district aangeboden gekregen hadden, heeft z’n vruchten afgeworpen…. Lindy is n.l. reserve kampioen geworden dressuur en vaardigheid L, Monique werd reserve kampioen vaardigheid Z, Marion werd 3e in de dressuur L en Gabriëlle kampioen dressuur Z .

·     Frank vd Doelen 8e op het WK in Portugal 2012

In Portugal heeft Frank laten zien wat hij kan Na een mooie 5e plaats na de dressuur, een 32e plaats na de marathon en een 22e plaats na de vaardigheid, kwam frank op een super 8e plaats te staan! Knap hoor! Nederland heeft een super goede bronzen medaille gewonnen! Frank we zijn trots op jou en je team!!

·     Twan Hanegraaf: Nederlands kampioen SGMW klasse 2 2012

Twan en Lindy zijn in Maasdijk Nederlands kampioen geworden. Ze stonden na de eerste dag al op de 1e plaats en dit hebben ze behouden in de marathon!. Met een totaalscore van 117,69 punten. Keigoed dus. Een welverdiende 1e plaats. Proficiat namens alle leden van PSV Parcival Bernheze. Wij zijn trots!! .

 

 

 

 

 

·     Kampioenschap dressuur/vaardigheid augustus 2012

19 augustus j.l is er gestreden om het kampioenschap dressuur vaardigheid op onze terreinen. Wat was het warm, het kwik steeg wel tot ver boven de 30 graden, maar iedereen bleef goed gemutst en er werd gestreden!! Onze leden hebben zich weer van hun beste kant laten zien. Maar liefst 4  dressuurkampioenen hebben we dit jaar: Lindy pony L , Christel pony M, Marion paard L en Ans paard M. In de vaardigheid ging het kampioenschap helaas niet naar onze leden, wel mogen Lindy ( 3e) en Marion ( 3e) beiden ook in Ermelo vaardigheid rijden. Christel staat 1e reserve om ook naar Ermelo te mogen voor de vaardigheid. Monique en Gabriëlle mogen in de klasse Z ook beiden naar Ermelo, Monique voor de dressuur en vaardigheid en Gabriëlle alleen voor de dressuur. Mari is in de hobbyklasse 1e geworden en Petra 2e. We mogen weer terug kijken op een geslaagde wedstrijd en wensen alle afgevaardigden heel veel succes in Ermelo. Klik hier voor de uitslagen. Onze huisfotograaf Kim heeft mooie foto’s gemaakt van deze dag: te zien op www.kdekleijn.nl.

 

·     Samengestelde menwedstrijd Winterwijk 2012

4 Leden van onze club zijn afgelopen weekend afgereisd naar Winterswijk. Dat waren: Twan Hanegraaf met zijn groom Lindy Hanegraaf, Huub vd Braak met zijn groom Toon vd Braak, Jeroen Meulendijk met zijn groom Marion Hanegraaf en John vd Broek met zijn groom Gabriëlle vd Broek. Op zaterdag werd de dressuur/vaardigheid verreden, jammer dat John Good luck niet goed in toom wist te houden anders was zijn proef vast goed geweest. Voor de andere 3 pakte het anders uit en ze stonden alle 3 op een 1ste plaats. Er werd natuurlijk goed verkent (of niet John?) en vroeg naar bed gegaan. Ze wilden alle 3 hun nummer 1 plaats behouden. Twan moest al vroeg uit de veren hij moest al om kwart over 8 starten, Ruiten A Onest liep weer als een trein dus daar kon niks meer mee fout gaan. Daarna ging Huub van start, hij stond wel 20 punten los maar was toch bang dat zijn paard met 2 benen de hindernissen zou lopen. Hij hield hem goed voorwaarts en reed de hindernissen vlot uit. Ook die 1ste plek wist Huub te houden na de marathon, daarna ging Jeroen van start het zand was al flink los gereden maar ook Zalina ging als een speer. Jeroen wist ook de 1ste plaats vast te houden. Als laatste ging John van start, helaas nam John een poortje van de verkeerde kant en werd geëlimineerd. Uiteindelijk was de uitslag duidelijk 3 eerste prijzen voor onze club en John volgende keer beter!

 

·      Lindy en Ans Kampioenen indoorcompetitie 2012

Afgelopen zaterdag en zondag is de laatste wedstrijd verreden, waarin de menners hebben gestreden voor het indoorkampioenschap dressuur vaardigheid. Helaas waren er vele afzeggingen, maar we mogen toch spreken dat er een sportieve wedstrijd was. De dressuur werd gejureerd door Dhr. J. van den broek en de vaardigheid, gebouwd door Dhr. Dibbits, werd verreden onder het toeziend oog van Dhr. T. Wijnen. Bij deze willen we ook alle vrijwilligers en de verschillende wedstrijdcommissies bedanken voor hun inzet. Zonder hen geen wedstrijden! Lindy en Ans pakten beide een titel, Lindy in de hobbyklasse en Ans in de klasse M- paard.  De eindstand na 4 wedstrijden. Voor mooie foto’s van het weekend, welke door Kim de Kleijn gemaakt zijn, willen we u verwijzen naar haar website www.kdekleijn.nl

 

·      Huldiging kampioenen door gemeente Bernheze

Afgelopen vrijdag 27 januari werden Twan en Gabriëlle in het zonnetje gezet als sportkampioenen door de gemeente Bernheze. Wilma ( districtkampioen dressuur) kon helaas niet aanwezig zijn bij deze avond, maar ook voor haar was er natuurlijk een medaille sportkampioen 2011. Helaas kon Gabriëlle niet op tegen de activiteiten en prestaties van de andere genomineerde sportvrouw. Wat leuk dat er zoveel Parcival leden naar het cultureel centrum Servaes in Heeswijk Dinther waren gekomen. Na de huldiging van alle kampioenen en sportmensen van het jaar was er nog de mogelijkheid om gezellig wat te drinken. We hopen volgend jaar natuurlijk weer met verschillende Parcivallers op het podium te staan, want de mensport mag duidelijk nog wat meer onder de aandacht gebracht worden.  Kim de Kleijn heeft weer mooie foto’s gemaakt, zie volgende link: https://skydrive.live.com/?cid=166ae4aaf06ecf52&Bsrc=SkyMail&Bpub=SDX.SkyDrive&id=166AE4AAF06ECF52%21221

 

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: DSC02735.JPGBeschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: DSC02742.JPG

·      Parcival oefenhindernis een feit!

In het weekend van 18 november heeft ‘de bouwploeg’ een complete hindernis op het oefenterrein laten verrijzen. Tevens heeft Erik Schel het nodige snoeihout klein gemaakt. Vele handen maken licht werk…. We willen dan ook iedereen heel erg bedanken voor zijn/haar hulp en tijd.

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: palen in de grond.JPG Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: de bouwploeg ah werk.JPG Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: bomen versnipperen.JPG Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: bomen versnipperen2.JPG 

Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: Beschrijving: parcivalbord lang.JPG

 

 

 

 

                        Ţ Kijk ook bij ‘Fotoalbum’ voor mooie plaatjes.